Tehtiin pullien sijaan laskiashamppareita ja taas tuli todettua, että itseväännetyt burgerit toimii kyllä aina! Mies teki jauhelihapihvejä itselleen ja pojalle, minä paiston väliin kasvispihvelin. Kurkkasin Jamie Oliverin kotona -kirjasta (lemppari Jamie kirjani!) kauden salaatteja ja päätin säveltää valkokaalesta, porkkanasta, sipulista, valkosipulista, jugurtista, majoneesista ja oliiviölystä talvisen salaatin, coleslawin. Se sopii rapsakkana täydellisesti hampparin seuraksi ja keveän (ja terveellisemmän) version siitä saa, kun käyttää majoneesin tilalla maustamatonta jugurttia kuten Jamiekin kirjassaan vinkkaa. Uhmasin hieman ja lisäsin joukkoon hieman majoneesiakin ja maustoin ruususuolalla, paprikalla ja mustapippurilla. Sämpylät tehtiin viljaisaan sämpyläjauhoon ja sekaan ripsautin vielä kaurahiutaleita ja päälle sesamin- ja auringonkukansiemeniä. Ei yhtään hullumpi ruoka, kun jättää ne valkoiset höttösämpylät kauppaan ja kasaa lisukkeeksi kauden vihanneksia.
Laskiaishampparit

previous post
2 comments
Oi, näyttää niin herkulliselta. Täytyypä itekin joskus tekaista!
Joo, kannattaa tehdä! Lapsetkin (yleensä ja ainakin meidän) tykkää. Nams!