Minulla on uusi lempiruoka! Se on risotto, jossa on reilusti sitruunaa ja parmesaania ja sen oheen sopii täydellisesti pala savustuspöntössä savustettua lohta. Tämä ruoka suorastaan suli suussa! Sitruuna on muutenkin näin keväällä mahtava raaka-aine, joka raikastaa niin juomat, salaatit ja ruuat. Pilko sitruunanlohkoja esimerkiksi vesikannuun ja saat raikkaan janojuoman.
Muista myös aiemmin lisäämäni ohje: Sitruunainen vuohejuustopasta
SITRUUNARISOTTO JA SAVULOHTA
1 iso sipuli
60 g voita
1 rkl oliiviöljyä
400 g risottoriisiä
1 litran kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl kuivattua rosmariinia tai pari osaa tuoretta hienonnettuna
1 dl raastettua Parmesania
suolaa
valkopippuria
savustettua lohta
Hienonna sipuli. Kuumenna korkeareunaisessa kasarissa / pannussa öljy ja puolet voista, kuullota siinä sipuli. Valmista toisessa kattilassa kasvisliemi, ja pidä se kiehuvana. Lisää pannulle riisit ja sekoita hyvin puulastalla. Parin minuutin jälkeen lisää lasillinen (n. 2 dl) valkoviiniä, anna viinin imetyä riisiin.
Kaada kauhallinen kasvislientä riisin joukkoon, sekoita voimakkaasti ja anna imeytyä hetken. Jatka tätä samaa, kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi. Muista sekoittaa hyvin ja pidä liesi haudutuslämmöllä, jotta riisi ei kypsy liian nopeasti. Kun kaikki kasvisliemi on käytetty, lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu. Mausta risotto rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu Parmesanijuusto ja loput voista, sekoita.
Annostele lautaselle risottoa ja päälle pala savustettua lohta. Raasta päälle vielä halutessasi parmesania ja nauti kylmän valkkarin/cavan/kuplaveden kanssa.
2 comments
Kiitos ihanasta ohjeesta! Tosi hyvää oli 🙂
Kiva kuulla, että onnistui ja maistui!