Syötiin ystävien luona tätä, alunperin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä löytyneellä ohjeella tehtyä kermaista pastaa. Nyt kokattiin samaa myös omassa keittiössä ja pastana oli pinaatti-tagliatellea. Sitruunaa saa olla reilusti ja valkosipulin ystävien kannattaa laittaa rohkeasti kolme kynttä. Sitruunan raikas maku ja pehmeä kerma-vuohejuustokastike on ihana yhdistelmä! Ja jos vierastaa vuohenjuustoa, saman voi toteuttaa myös fetalla.
Tämä ruoka sopii hyvin myös pääsiäispöytään.
SITRUUNAINEN VUOHENJUUSTOPASTA
350 g pastaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 luomusitruuna raastettuna ja mehuna
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
suolaa
päälle
200 g vuohenjuustoa
3/4 dl pinjansiemeniä (tai auringonkukansiemeniä)
Keitä pasta ja sekoita kastike pastan kypsyessä. Hienonna persilja, pese ja raasta sitruunankuori sekä purista sen mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. (Paahda pannulla tässä vaiheessa mahdollisest pinjansiemenet ja siirrä ne lautaselle jäähtymään). Kuullota valkosipulit ja lisää pannulle kerma. Lisää joukkoon persiljat, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Rouhaise mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan). Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon ja lopuksi juusto sekä siemenet.