OMENASOSE
kotimaisia omenoita
vettä
kanelia
vaniljasokeria
Lohko omenat kuorineen kattilaan (poista siemenkodat ja kannat) ja lisää hieman vettä etteivät pala pohjaan. Keitä lohkoja tasaisella lämmöllä niin kauan, että omenat pehmenevät ja kuori alkaa irrota. Kääntele ja sekoita hyvin välissä. Mausta lopuksi kanelilla ja ripauksella vaniljasokeria.
Soseuta sauvasekoittimella samettiseksi soseeksi ja pakasta rasioissa tai lasisissa “vauvansosepurkeissa”.
Omenasose on herkullista esimerkiksi puuron, turkkilaisen jugurtin tai lättyjen kanssa. Ja sopii hyvin myös smoothieen.
///
2 comments
Omppuhillo on hyvää, moneen leivonnaiseen sopii.
esi. mm. kääretorttu.
Totta! On kyllä monipuolista käyttää. Pakastimeenkin laitetaan talven varalle.