Sunnuntai-iltana saatiin ystävät kylään ja mikä sen rennompaa, kuin istua vain pöydän ympärille ja laittaa tarjolle jo päivällä valmiiksi tehty, ruokaisa couscous-salaatti, minttujugurtti-kastike, hummus ja pataleipä (siemenillä). Mausteinen couscous-salaatti ja valkosipulinen jugurttikastike vain paranevat, mitä kauemmin saavat maustua jääkaapissa.
Kypsensin couscousia ison satsin ja maustoin sen mm. juustokuminalla, currylla, paprikajauheella, suolalla, pippurilla ja mintulla. Paistoin pannulla aavistuksen pehmeiksi kolme suikaleiksi pilkottua porkkanaa, yhden sipulin ja juustokuminaa. Lisäsin ne jäähtyneenä kypsien couscous-murujen sekaan. Pilkoin sekaan pätkän tuorekurkkua, pehmeän avokadon ja kourallisen aurinkokuivattua tomaattia. Lorautin päälle aurinkokuivattujen tomaattien purkista mausteöljyä ja lohkoin / murustelin päälle kokonaisen fetajuustopalan. Maustoin koko komeuden vielä myllypippurilla ja paahdetuilla/kevyesti suolatuilla cashew-pähkinöillä. Pähkinät ovat salaatin seassa mukavan rapeita sattumia.
Couscousin kanssa sopii hyvin maustamaton, paksu turkkijugurttikastike, jonka maustoin valkosipulilla, sitruunapippurilla ja kuivatulla mintulla. Minttua saa olla reilusti! Maistaa kannattaa lopuksi ja mausteita / erilaisia yrttejä voi halutessaan lisätä. Ystävät toivat tullessaan satsin hummusta, joka sopi täydellisesti tähän settiin siemenillä höystetyn, tuoreen pataleivän kanssa.
Kurkkaa myös resepti > pataleipä