Pihan raparperi puskee edelleen hyvin vartta ja kun piirakkaakin on jo tälle kesälle tehty, oli aika kokeilla tehdä mehua. Ja hyvin onnistui, tuli oikein hyvää ja tekeminen varsin helppoa. “Mausteeksi” lisäsin ripauksen hunajaa ja ruokosokeria sekä puristin joukkoon reilusti sitruunanmehua.
RAIKAS RAPARPERIMEHU (ohje noin kahteen pulloon)
2 litraa vettä
n. puoli litraa raparperia pilkottuna
puolikkaan sitruunan mehu
hunajaa
ruokosokeria
Huuhtele raparperin varret ja pilko ne paloiksi. Kiehuta vesi kattilassa ja lisää sinne raparperinpalat ja anna kiehua hiljakseen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hunajaa, ruokosokeria ja purista joukkoon sitruunanmehua. Anna jäähtyä ja pullota puhtaaseen pulloon, jossa säilyy muutaman päivän. Nautitaan kylmänä!
Vinkki! Raparperimehu sopii hyvin myös drinkiksi esim kuivan valkoviinin sekaan ja mausteeksi tuoretta minttua sekä jäitä.