Tämä raparperimehu saa makeutensa kookossokerista, mikä tuo siihen pehmeän, kinuskisen säväyksen. Juoma nautitaan jääkaappikylmänä, joko sellaisenaan tai drinkkinä esimerkiksi kivennäisveden ja/tai valkoviinin kera. Bongasin ohjeen alun perin Sugarin blogista, mutta laitoin ohjeesta poiketen suhteessa reilummin sitruunaa, koska tein itse vain litran satsin. Tätähän kannattaa tehdä samalla kertaa isompikin määrä, mikäli raparperia on reilusti.
“Kookossokeri on tavallista sokeria terveellisempi vaihtoehto; siinä on alhainen glykeeminen indeksi (35) ja se sopii sen vuoksi erityisen hyvin esimerkiksi diabeetikoille. Kookossokeri on maultaan paahteista, aavistuksen karamellimaisempaa kuin tavallinen sokeri. Se sopii korvaamaan valkaistun sokerin aina, kun kevyt kinuskinen maku on mieleinen lisä.”
RAPARPERIMEHU (1 litra)
n. 5 dl raparperin paloja
n. 50 g luomu kookossokeria
1 luomusitruunan mehu + kuori raastettuna
1 kiehautettua vettä
Laita pätkiksi pilkottu raparperi ja kookossokeria kuumaa kestävään kulhoon tai kattilaan. Lisää yhden sitruunan raastettu kuori ja purista sekaan sen mehu. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna tekeytyä kunnes mehu on jäähtynyt. Siivilöi raparperin palat pois, kaada pulloon tai kannuun ja viilennä (ja säilytä) jääkaapissa.
Ihanan raikas kesäjuoma!