Jäikö pyhiltä punajuuria ja pullon pohjalle viiniä? Niistä syntyy ihana, punainen risotto. Testattiin tämä MeNaisissa ollut ohje, kun jääkaapissa oli valmiiksi paahdettuja punajuurilohkoja jotka vain pienennettiin ja lisättiin risottomassan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa. Punajuuren ja vuohenjuuston liitto toimii <3
PUNAJUURIRISOTTO
8 dl kasvislientä
1 punajuuri
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 rosmariininoksa tai kuivattua rosmariinia
3 dl risottoriisiä (arborio)
2 dl punaviiniä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
200 g vuohenjuustoa
Kuumenna kasvisliemi. Kuori ja raasta punajuuri ja lisää raaste liemeen. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä. Kuori ja hienonna valkosipulit. (Me käytettiin uunissa paahdettuja punajuuria, jotka suikaloitiin ja lisättiin risottoon loppuvaiheessa).
Sulata voi pannulla. Lisää valkosipuli, öljy ja rosmariininoksa. Sekoittele. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia, kunnes se muuttuu reunoiltaan hieman kiiltäväksi. Kaada viini joukkoon ja sekoita voimakkaasti. Kun viini on kiehunut kasaan, lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoittaessa riisistä irtoaa tärkkelystä joka tekee siitä samettisen pehmeää.
Jatka tätä, kunnes koko liemimäärä on imeytynyt risottoon. Risotto kypsyy noin 20 minuutissa ja saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi parmesaani (ja halutessasi suolaa) ja murustele päälle vuohenjuusto. Raasta halutessasi vielä annoksen päälle parmesania.
1 comment
Oh, kiitos tästä! Punajuuririsotto on ollut jo tosi pitkään to do -listalla, ehkä nyt saan vihdoin kimmokkeen. 🙂