Tarjosin siis keskiviikkona kyläilijöille pitsaa, mutta kuvaa siitä ei tullut otettua, joten voitte kuvitella sen tuon piirroskuvan avustuksella ;). Pellillinen hurahti parempiin suihin tuosta noin vaan ja olisi syöty toinenkin jos olisi ollut! Tyttöset kaipailivat onnistuneen makuyhdistelmän reseptiä ja lupasin rustata sen pikimmiten tänne. Teen pitsat täytteineen yleensä melko hatusta, mutta kun onnistuu, niin onhan se hyvä laittaa muistiin. Kokeilkaapas vaikka heti viikonloppuna! Kylkeen sopisi rucolainen salaatti.
p i z z a / p a p r i k a & b r i e
pohja
5,5 dl jauhoja (käytin tällä kertaa vain vehnäjauhoja, mutta useimmiten korvaan osan täysjyvävehnällä/grahamjauhoilla)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
hieman hunajaa (lämpimän veden sekaan)
2 rkl (=loraus) oliiviöljyä
n. 2,5 dl lämmintä vettä
tomaattikastike
500 gramman purkki luomutomaattimurskaa
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä
ripaus curryjauhetta
ripaus paprikajauhetta
teelusikallinen hunajaa
suolaa
mustapippuria
kuivattua persiljaa
reilusti tuoretta basilikaa
täytteet
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 pötkö vuohenmaito brie-juustoa
aurinkokuivattua tomaattia pienennettynä
mustapippuria
oreganoa
gouda-edam -juustoraastetta
Tee aluksi taikina: Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon lämmin vesi. Lorauta sekaan myös oliiviöljyä. Kääntele käsin kiinteäksi, mutta pehmeäksi palloksi ja jätä liinalla peitettynä kulhoon nousemaan. Taikina saa nousta niin pitkään kuin maltat odottaa (annoin nousta reilun tunnin).
Tiristä oliiviöljyssä sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää currya ja paprikajauhetta ja anna maun irrota. Kaada sekaan tomaattimurska, lisää loput mausteet ja basilika ja anna poreilla puolisen tuntia pienellä lämmöllä (tai pitempäänkin).
Levitä noussut taikina uunipellille ja lisää hautunut tomaattikastike päälle. Lohko paprikat, viipaloi brie kiekoiksi ja pienennä aurinkotomaatit ja asettele kastikkeen päälle. Rouhi päälle mustapippuria, ripottele oreganoa ja lopuksi juustoraaste.
Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia tai kun pinta on saanut väriä.
4 comments
Mun suosikki on miehen tekemä pizza, johon tulee aika erikoiset aineet: fetajuustoa, aura-juustoa, jalopenoja, ananasta, valkosipulia ja mexican-kastike. Kuulostaa kamalalta, mutta on sikamaisen hyvää!
Blogissani on muuten sulle haaste, jos innostut 🙂
No mutta mutta, tuohan kuulostaa varsin mielenkiintoiselta yhdistelmältä! Hmm, varsinkin kohta aurajuusto JA mexican-kastike. Taidan jopa mielenkiinnnosta testata joskus! Ja jos on ihan karsee, niin laitan sulle palautetta ;P
Kiitos haasteesta, käyn kurkkaan!
Kiitos Tiina, otan talteen ja aivan varmasti teen joskus!
Hei jee, tänään tehtiin tolla pohjalla. Täytteet tuli jääkaapin jämistä, joten ei samalta maistunut kuin silloin, mutta pohja on niin superhyvä, että just todettiin että on ihan sama mitä sen päälle tuuppaa. 🙂