Olen tehnyt jo useamman kerran banaanilettuja eri ohjeilla, mutta nyt vasta olen löytänyt meille maistuvimman kombon. Yksinkertaisimmillaan kyseisiin lettuihin tulee vain kypsiä banskuja ja munia, mutta sekä maun että rakenteen parantamiseksi lisään nykyisin joukkoon myös hieman (kaura)maitoa (ajattelin kokeilla myös kookosmaitoa) ja spelttijauhoja. Myös suola, kaneli ja ripaus vaniljasokeria tekevät näisä vielä herkumpia! Eikä näistä lisäaineksista lettujen terveellisyyskään pääse pahemmin kärsimään.
PARHAAT BANAANILETUT
(4 annosta, riippuen lettujen koosta)
2 kypsää banaania
4 luomukananmunaa
1 dl maitoa (tai kookos- tai kauramaitoa)
2 rkl spelttijauhoja
ripaukset kanelia ja vaniljasokeria
ripaus suolaa
paistamiseen voita (tai öljyä, mutta voi parasta!)
Muussaa pehmeät eli kypsät banaanit haarukalla soseeksi ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita hyvin. Lisää maito ja jauhot, mausta suolalla sekä ripauksella kanelia ja vaniljasokeria. Anna seoksen seistä hetki ja kuumenna sitten pannu ja sulata siihen voita (tai öljyä). Paista pienellä pannulla lettuja ja malta odottaa että toinen puoli on hyvin paistunut ennen kuin käännät. Tarjoile esimerkiksi luonnonjugurtin ja marjojen kanssa. Me syötiin iltapalalla näitä ja päällä oli sokeritonta sitruunarahkajugurttia, pakastemustikoita ja hieman vaahterasiirappia.
On niin hyviä, että tekee mieli melkein syödä suoraan pannulta!
2 comments
Testaukseen menee!
Hyvä!