Kun kaupasta ei löytynyt tarpeeksi houkuttelevaa luomumysliä (ei pakettia eikä sisältöä) niin ei auttanut kuin kaivella ainekset kaapeista (niitä kyllä löytyi ja samalla sai käytettyä monenlaiset pussin- ja purkinjämätkin), sekoittaa, paahtaa, sekoittaa ja purkittaa. Helppoa! Olen vuosia sitten tehnytkin satsin Kemikaalicocktailin Herkkumysli -ohjeella ja nyt sattui sopivasti olemaan myslin ohje painotuoreessa Koto living -lehdessäkin.
Nyt meillä onkin sitten purkillinen rapsakkaa mysliä, jota olen jo kuppikaupalla syönyt niin luonnonjugurtin kuin maidon kanssa + sekaan tuoretta päärynää ja banaania. Poikakin tykkää! Sävelsin hieman eri ohjeita ja lopputulos on oikein onnistunut. Satsista tuli sopivasti litran purkillinen, eikä siihen ehdi siinä määrässä vielä kyllästymään.
OMA MYSLI
2 dl neljänviljanhiutaleita
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl mantelirouhetta
mantelilastuja
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 rkl hunajaa
Sekoita hiutaleet ja siemenet astiassa. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää siihen hunaja. Sekoita niin kauan, että hunaja sulaa. Lisää öljy+hunajaseos kuiviin aineksiin ja sekoita kunnolla käännellen. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Muista käännellä seosta useaan otteseen ettei se kärähdä! Itse sammutin uunin 10 minuutin kohdalla ja annoin olla vielä muutaman minuutin. Seos alkoi olla jo melko paahtunutta, mutta ei liian.
Lisäsin uunista tulleseen myslipohjaan:
rusinoita
pieniksi pilkottuja, kuivattuja taateleita
kuivattuja puolukoita
kuivattuja omenanpaloja
cashew-pähkinöitä
kurpitsansiemeniä
kookoshiutaleita
maissihiutaleita
ripaus vaniljasokeria
Sekoitetaan kaikki ainekset uunipellillä, annetaan jäähtyä ja purkitetaan.
2 comments
Mää kans teen myslit ite. Miten helppoa! Ja sekoitukseen saa just ne ainekset, joita haluaa. Esimerkiksi kuivattuja karpaloita ja kaikkia mahdollisia siemeniä. 🙂
Helppoa on kyllä! Ja just parasta se, että voi itse määritellä maut ja suhteet.. kaupan mysleissähän on usein ihan hirveesti (liikaa) erilaisia hiutaleita ja sokeriakin. Itse tykkään rapsakkuudesta, jota saa siemenistä ja pähkinöistä enkä lisää liikaa makeutta.