Lomaruokaa kirjasta löytyi myös tämä tuoreista kirsikkatomaateista tehty pasta. Nyt on tomaatit parhaimmillaan ja kastikkeisiin uppoaa hyvin myös pehmenneet, ylikypsät tomaatit. Ne juurikin on makeita ja mehukkaita. Me jätettiin chili tekovaiheesta pois, jotta pasta maistuisi takuuvarmasti lapsellekkin (ja maistuihan se), mutta lisättiin sitä sitten aikuisten lautasille.
“Tämän kastikkeen juju on nimenomaan kypsät tomaatit”, kirjan kirjoittajatkin sanovat.
NOPEA (JA TULINEN) TOMAATTIPASTA
(neljä annosta)
500 g pennepastaa
vettä + suolaa
3 rkl oliiviöljyä
(1-2 chilipalkoa hienonnettuna)
4 valkosipulinkynttä
300 g kypsiä kirsikkatomaatteja
ripaus suolaa
ripaus sokeria tai hunajaa
1 dl tomaattimehua (tai vettä+tomaattitahnaa)
100 g parmesaania raastettuna
tuoretta basilikaa
mustapippuria
Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää valkosipuli (ja halutessasi chili) ja kuullota. Lisää kirsikkatomaatit, kuumenna ja murskaa ne kauhalla. Lisää ripaukset suolaa ja sokeria (tai hunajaa) sekä tomaattimehu (tai vesi+tomaattitahnaa). Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, lisää tarvittaessa hieman nestettä.
Valuta pasta ja kääntele se kastikkeen joukkoon. Jaa pasta lautasille ja raasta päälle parmesaania sekä tuoretta basilikaa. Rouhaise vielä mustapippuria suoraan myllystä.