Voisin syödä mascarponevaahtoa ja kypsiä nektariineja vaikka kulhollisen! Niin hyvä yhdistelmä. Tein juhannuksena ensimmäisen kerran tätä helppoa, mutta näyttävää jälkkäriä, jonka ohjeen nappasin Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin uudesta Lomaruokaa -kirjasta (Cozy Publishing), jossa torttu komeilee myös kirjan kannessa. Tämä herkku valmistuu suht nopeasti pakasteesta napatun lehtitaikinan ansiosta (vaatii kuitenkin jäähdytyksen) joten on oiva tarjottava myös esimerkiksi mökillä ja yllätysvieraille.
Mascarponen ja nektariinin tilalle/tai kanssa sopivat myös muun muassa tuoreet mansikat ja/tai vadelmat. Itse aion kokeilla ainakin tuoreilla mansikoilla.
NEKTARIINI-MASCARPONETORTTU
500 g lehtitaikinaa pakasteesta
1 kananmuna voiteluun
ripaus sokeria
täyte
3 dl kermaa
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria (ohjeen mukaan, mutta itse laitoin vähemmän)
ripaus kanelia
2 dl kirsikkahilloa tai muuta punaista hilloa (itse laitoin mansikkahilloa)
4 nektariinia lohkoina
2 rkl manteleita rouhittuna
(kirsikoita tai muita tuoreita marjoja)
Kauli sulanut taikina isoksi neliöksi leivinpaperin päälle. Leikkaa reunoista pois parin sentin suikaleet. Kostuta jäljelle jääneen ison neliön reunat vedellä ja asettele suikaleista neliön päälle kehykset. Painele ne hyvin kiinni ja voitele kananmunalla.
Pistele taikinan keskiosa haarukalla ja ripottele päälle hieman sokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja jäähdytä.
Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja käänteke se toisessa kulhossa notkistetun mascarponen joukkoon. Lisää sokeria ja kanelia. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle hillloa ja mascarpone-kermaseos. Viimeistele kypsillä nektariinilohkoilla ja manterlirouheella. Itse kruunasin komeuden tuoreilla kirsikoilla.