Oijoi, tässä taas yksi ihana resepti, jonka pääraaka-aineena komeilee lempivihannekseni kesäkurpitsa! Inspiraation näihin pihveihin sain ohjeesta, joka on alunperin à la Gordon Ramsay, mutta muuntelin sitä hiukan. Esimerkiksi sipulin sijaan käytin pihalla kasvavaa ruohosipulia (kourallinen) ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen jauhoina oli osa täysjyväspelttiä, osa vehnää ja juustona puolet fetaa ja puolet juustoraastetta (kermajuusto). Tähän sopii hyvin käyttää mm. jääkaapista löytyvät erilaiset juustojen jämät. Pienen itämaisen säväyksen toi curry, jota myös ripsautin hieman sekaan.
KESÄKURPITSA-JUUSTOPIHVIT
1 iso kesäkurpitsa
1 sipuli tai kourallinen ruohosipulia
1 luomumuna
n. 0,5 dl jauhoja (osa täysjyväspelttiä, osa vehnää)
100 g fetajuustoa
100 g kermajuustoa raasteena
kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna: minttua ja basilikaa
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria
currya
öljyä paistamiseen
Raasta kesäkurpitsa. Sekoita keskenään kurpitsaraaste, muna ja jauhot. Anna tekeytyä hetki. Murustele feta (ja/tai raasta muu juusto, minulla oli pala kermajuustoa) ja sekoita muihin aineksiin. Silppua tuoreet yrtit joukkoon ja lisää mausteet: ruususuolaa, pippuria ja ripaus curryjauhetta. Lisää vielä jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Nosta taikinaa käsin ja muotoile pieneksi pihviksi. Paista kohtalaisen kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti kummaltakin puolen, kunnes pihvit saavat pintaansa värin.
4 comments
Kiitos reseptistä! Kuulostaa ja näyttää ihan super hyvältä.. Siskoni ei syö lihaa, joten tässä voisi olla safka joka hällekin kelpaisi! :))
Jos tykkää kesäkurpitsasta ja juustosta, niin toimii varmasti! 😀
Kiitokset reseptistä! Kokeilin tällä viikolla reseptiä ja tuli kyllä ihan mielettömän hyviä! Uusi lemppari kasvisruoka!!
Hei, mahtava kuulla! Täytyy itsekin tehdä vielä nyt, kun kaupasta saa kotimaista kesäkurpitsaa.