Kun kaapissa oli komeita paprikoita ja Härkis-paketti, keksittiin laittaa uuni kuumenemaan ja tehdä paprikoiden sisälle kasvis-härkis -täyte. Tuli todella maukas ja yllättävän tuhti ruoka, joka maistui koko perheelle. Lisukkeeksi riitti vihreä salaatti. Täytyy kokeilla näitä myös kesällä grillissä!
HÄRKIKSELLÄ TÄYTETYT PAPRIKAT UUNISSA
paprikoita
täyte:
1/2 pkt Härkistä (kypsää härkäpapu-valmistetta)
sipulia
valkosipulia
tomaattimurskaa
mausteeksi mm. curryjauhetta tai -tahnaa, suolaa, mustapippuria, yrttejä, oreganoa, tuoretta rosmariinia..
(keitettyä riisiä / kvinoaa)
päälle juustoraastetta
Kuullota pannulla öljyssä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää curryjauhetta/-tahnaa, härkikset ja tomaattimurskaa sen verran, että ei kuitenkaan tule liian vetistä. Anna tekeytyä pannulla pienellä lämmöllä ja mausta oman maun mukaan: minä laitoin mm. suolaa, mustapippuria, yrttejä, ripaus chiliä, juustokuminaa, oreganoa.. (olen aika reipas maustaja ja varsinaisia määriä en osaa kertoa, joten kannattaa maistaa ja maustaa oman maun mukaan!). Meillä oli myös valmiiksi keitettyä täysjyväriisiä, joten lisäsin kypsät riisit lopuksi kastikkeen sekaan. Tähän sopisi hyvin myös keitetty kvinoa.
Pese ja halkaiset paprikat, asettele uunivuokaan. Täytä paprikat härkistäytteellä ja ripottele päälle reilusti mozzarellajuustoraastetta.
Paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmenneet ja juustokuorrute saanut väriä.