Siitä on varmaan 15 vuotta, kun olin edellisen kerran leiponut tätä klassikkokakkua. Ja olipa se nyt taas hyvää! Banaani tuo siihen mukavan kosteuden ja pehmeää makua. Taidettiin piilottaa taikinan sekaan myös hieman rouhittua, tummaa suklaata (tämä vain vinkiksi, jos joku oikein haluaa herkutella)..
BANAANIKAKKU
100 g voita / rasvaa
1,5 dl sokeria (laitoin intiaani- ja ruokosokeria)
2 luomumunaa
2 kypsää banaania muussattuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää yksitelleen munat. Sekoita. Mittaa leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää nämä rasva+sokeri-vaahtoon. Muussaa banaanit haarukalla mössöksi ja lisää taikinan sekaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun kakku-/leipävuokaan ja paista 185 asteessa noin 45 minuuttia. Kakun pintaan saa tulla väriä.
4 comments
Mäkin oon joskus tehnyt tuota kakkua ilman suklaata. Suklaa tekee varmasti mausta herkullisen.
Herkullisen näköinen kakku ainakin on.
Joo, tämä on hyvää ilman suklaatakin! Meillä oli palanen tummaa, niin vähän tuunattiin 😀
Ei ole totta! Muistan tämän lapsuudestani, silloin se kulki Teneriffan banaanikakun nimellä. Juuri uunista tulleen kuuman kakun päälle rouhittiin vielä suklaata sulamaan. Ollaan äitini kanssa puhuttu tästä ties kuinka kauan eikä olla löydetty enää reseptiä.
Jee, kiitos!
Oi Teneriffan banaanikakku! Mahtava nimi! Nyt teidän täytyy leipoa tämä, ja suklaata mukaan 😀