Viime torstaina sain olla mukana juhlistamassa ruokaa rakastavan pariskunnan, avokadopasta -ilmiön luoneet Alexander ja Hanna Gullichsenin uutta Safkaa maanantaista sunnuntaihin -keittokirjaa* ravintola Raflassa. Illan ohjelmassa oli puhetta kirjan synnystä, uutisia uusista tuulista, kuohuvaa ja hyvää ruokaa tuoreen kovakantisen reseptien mukaan. Noutopöydästä napsin lautaselle mm. thaimaalaisia kalapihvejä, fenkoli-salaattia ja grillattua sydänsalaattia. “Näitä kyllä teen kotona!”, hihkaisin heti samantien (kerron kyllä sitten kun näin on tapahtunut). Lihansyöjille oli lisäksi seesampanereoituja kanavartaita ja härkää.
Eikä tyhjin vatsoin eikä tyhjin käsin tarvinnut kemuista poistua, koska mukaan sain vielä junalukemiseksi kyseisen kirjan. Nyt viikon aikana kirjasta on haettu inspiraatiota jo ainakin omeletin verran, jonka mies jo kerran kokkasi aamupalakseen ja minä tänään itselle lounaaksi. Manchego-juusto kylläkin vaihtui matkalla mozzarellaksi, mutta hyvin se maisui silläkin.
/ New cookbook Safkaa 2 by Alexander ja Hanna Gullichsen