Marjapuuro, lappapuuro, vispipuuro, pinkki puuro, prinsessapuuro. Variaatioita ja nimiä on yhtä monia kun on keittokertojakin. Viime talvena tuli keiteltyä pinkkiä puuroa puolukoista ja muista marjoista monet kerrat ja satsi hupenee aina kattilan pohjaa myöten. Kesällä oli taukoa, mutta nyt taas muistin tämän herkun.
Nyt sekoitin kattilassa puolukoita, mustikoita ja mustaherukoita. Hapantakin puuro saa olla ja keittovaiheessa lisään vain aavistuksen tummaa sokeria. Valmiin annoksen päälle vielä muutama huurteinen vadelma pakastimesta (kotimaisia, ei tarvinne keittää) ja kylmää maitoa. Ai että oli raikasta ja hyvää, söin tuon satsin eilen lounaaksi! ps. tämähän käy hyvin myös jälkiruoasta, jos maidon sijaan päälle lorauttaa vaniljakastiketta.
Kuningatarpuuro / vispipuuro sekalaisista marjoista
n. 7 dl vettä
n. 1,5 dl puolukoita
n. 1 dl mustikoita
n. 1 dl mustaherukoita
reilu desi (luomu)mannasuurimoita
ruokalusikallinen (ruoko)sokeria tai maun mukaan
ripaus suolaa
/ päälle pakastevadelmia ja maitoa
Lisää marjat kiehuvaan veteen ja anna kiehua kunnolla 5-10 minuuttia (kuoret saa jäädä sekaan, mitä niitä hyviä vitamiineja turhaan siivilöimään pois). Vispaa mannasuurimot sekaan ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro ja vatkaa sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi herkuksi.
Iittalan Kastehelmikulho ja Mini Empire Sewing -leikkuulauta (Domdom) saatu blogin kautta.