PINAATTILETUT
5 dl maitoa
2 luomukananmunaa
2 dl vehnäjauhoja (itse laitoin Ypäjän Myllyn lettujauhoseosta, joka vehnää ja ohraa)
n. 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 1 dl sulatettua pakastepinaattia
suolaa
ripaus valkopippuria
pieni ripaus tummaa sokeria
3 rkl sulatettua oivariinia ja loraus oliiviöljyä
Vatkaa kulhossa maito ja munat. Lisää sekaan sekoittaen jauhot ja sitten sulatettu pinaatti. Mausta suolalla, valkopippurilla ja pienellä ripauksella sokeria. Sulata sekaan hieman voita / oivariinia tms ja lopuksi loraus oliiviöljyä. Annan taikinan levähtää hetki ja laita pannu kuumenemaan. Itse paistoin blinipannun kokoisia lettuja, mutta yhtä hyviä tulee pienempiä tai suurempiakin.
Letut syödään heti lämpimänä ja rapsakkana puolukkahillon kera! Tein itse hilloseosta, jossa oli 2 dl pakkasesta sulattettuja kokonaisia / sokeroimattomia puolukoita ja ruokalusikallinen kaupan valmista puolukkahilloa. Hyvä yhdistelmä kirpeyttä ja makeutta.
8 comments
Nam, näyttääpä herkulliselta :)! Näitä tehdään kyllä ensi viikolla joku päivä, kiitos vinkistä :)!
Eipä kestä! Nämä on niin ruokaisia, että käy hyvin lounaasta / iltaruuasta.
En ole muuten koskaan tehnyt pinaattilettuja itse, oliskohan nyt aika 🙂
No olisi! Suosittelen, jos tykkään lätyistä 🙂 Pinaatti sopii hyvin näihin ja puolukoiden kanssa niin hyvää.. ihan ruuasta käy.
Oi, nam! Iski vähän hinku kokeilla itsekin. Ja aloin haaveilla jo tulevasta kesästä: jospa pääsisi kasvattamaan itse sen pinaatinkin 🙂 Viime kesänä oli jo aikomus pistää pinaattia kasvamaan, mutta omat kasvatukset jäivät vain muutamiin yrtteihin. Jospa ensi kesänä. Ja sitä ootellessa pakastepinaatit kehiin!
Kyllä! Teet nyt pakastepinaatista ja sitten keväällä omat pinaatit kasvamaan. Mä olen kasvattanut nyt muutaman vuoden itse pinaatit ja ne on kyllä helppoja kasvatettavia. Nousevat lähes itsestään, kunhan nyt vettä välillä saavat. Ja sitten kun satoa tulee reippaasti, voi ylimääräiset ryöpätä ja laittaa pakkaseen. Nyt niitä ei tosin ole, vaan ihan kaupasta ostettu. Lidlissä myydään pakasteena luomupinaattia, se on ihan vakio olla aina pakastimessa.
Lidlin luomupakastepinaatti on tosiaan parasta! Mää yritin pari kuukautta sitten tehdä pinaattilättyjä, mutta se paistamisosuus osoittautui yllättävän haastavaksi, ja osa lätyistä oli lopulta pikemminkin kasoja. 😀 En tiiä, mikä mätti, ehkä pannun korkeat reunat tai taikinan koostumus.
Siis nam! Onneksi Miia linkkaili tän fb:ssa, että löysin. Melkoisen herkun kuuloisia 🙂