Keskiviikko ja kylään tupsahtanut lounasseura. Lautasille pitkään hautunutta, tomaattista soijabolognesea, juustoja viikonlopulta (uusi tuttavuus rosmariini-manchego on todella hyvää, näkyy kuvassa keksin päällä kera hillon!), appelsiini-inkiväärihilloa, oliiveja, oman puun luumuja ja pienen pienet tuikut punaviiniä.
SOIJABOLOGNESE
1,5 dl soijarouhetta + 3,5 vettä + soijakastiketta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa raastettuna
500 g luomutomaattimurskaa
currya, hieman hunajaa, suolaa (jos tarvii, maista ensin!), mustapippuria
tuoretta basilikaa, persiljaa, timjamia, rosmariinia..
Laita hyvissä ajoin soija turpoamaan veteen ja lorauta sekaan soijakastiketta. Kuullota sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulit öljyssä. Lisää sekaan raastetut porkkanat ja turvonnut soijarouhe. Tiristele jonkin aikaa pannulla ja mausta currylla sekä mustapippurilla. Tuoksuttele!
Kaada mukaan tomaattimurska, kääntele sekaisin ja lisää hunaja ja yrttejä. Anna hautua pienellä lämmöllä niin kauan jaksat odottaa (minä haudutin tuota kuvassa näkyvää yli tunnin). Tarjoile soossi mieluisan pastan kanssa ja raasta annoksen päälle vielä reilusti parmesania tai pecorinoa.