Ostin viime viikolla kirpparilta meille viiden lasin tornin uusia lempilaseja kahdella eurolla. Timanttilaseiksi niitä nyt kutsuttakoon. Ystäväni oli aiemmin ostanut samanlaisia ja ihastuin niihin oitis, kun olivat niin nättejä! Malli on tuttu menneiltä vuosikymmeniltä, monilla näitä on varmaankin ollut kotona ja mummoloissa.
Perjantaisella Helsingin reissulla tutustuin Punavuoren Moko Marketissa vihreään fruitieen (kurkku, omena, pinaatti, sitruuna) ja pyöräytin nyt se mielessä kotiblenderissä vastaavan. Pinaattia en nyt tähän laittanut, kun haluan odottaa vielä kasvimaan pinaattien kasvamista, mutta minttua lisäsin sitten senkin edestä.
VIHREÄ MINTTUFRUITIE
puolikas kurkku kuorineen
iso vihreä luomuomena
tuorepuristettua appelsiinimehua
loraus vettä
reilusti tuoretta minttua
Laita kaikki ainekset kylmänä blenderiin, lisää mehua ja vielä vettä sen verran, että notkistuu lasista hörpittäväksi.
Nautitaan kylmänä!
6 comments
Nämä ovat kauniita laseja mutta niitä ei kannata jättää likoamaan. Kaikki epäpuhtaudet ja lika tiivistyvät noihin timanttikoloihin eikä sitä huomaa kuin vasta muutaman liotus– ja pesukerran jälkeen jolloin on hirveä työ saada timantit jälleen säihkymään…
Ok, hyvä tietää! Kyllä timanttien täytyy saada säihkyä, joten pestään huolella 😉
Ihanat timantit! Minä oon myös yrittänyt metsästää jotakin tämänkaltaista kirppiksiltä, mutta vielä ei ole tärpännyt.. 🙂
Toivotaan, että löytyy! Kyllä näitä aina välillä näkyy.
Meillä on samoja laseja, appivanhempien 70-luvulla Kalajoen hiekkarannalla pitämän kesähotellin perintöntä. Parasta näissä laseissa on niiden kestävyys, ei hajoa pikku kolhuista meinaan :)!
Hauska historia teidän laseilla! 🙂 Ja tosiaan ovat jo 70-luvulta. Tuntuvat kyllä kestäviltä ja hyvä niin!