Kaveri jakaa facebookissa ruokakuvan, jengi tykkäilee ja pyytää reseptiä. Resepti jaetaan, tulee nälkä ja sitten täytyy testata ko. ruoka omassa keittiössä. Mahtava ilmiö! Vaikka kuinka monta uutta ja yllättävääkin reseptiä olen nyt kesällä kavereilta bongannut. Esimerkiksi viime viikolla tein grilliruokien lisukkeeksi Hannun “miälenvikasta salsandeerosta” mm. mansikoista, balsamicosta, basilikasta ja korianterista (habanero olisi kuulunut siihen mutta tein lapsiystävällisemmän version ripauksella kuivattua chiliä). Tällä viikolla kokkasin Kaijan kesäkurpitsa-sitruunapastaa, joka oli toooodella hyvää ja lisäpointsit siitä, että pääraaka-aineena siinä on juurikin kesäkurpitsa. Ensimmäistä kertaa koitan kasvattaa niitä itse kasvimaalla, mutta satoa ei ihan vielä saa. Mutta onneksi kaupasta löytyy nyt kotimaista kurpitsaa, mainiota myös marinoituna ja grillattuna.
Kesäkurpitsa-sitruunapasta
Kuullota pari valkosipulinkynttä öljyssä, lisää viipaloidut kesäkurpitsat (koon mukaan yksi tai kaksi). Anna pehmentyä hetki. Lorauta sekaan 2 dl kermaa ja purista puolen sitruunan mehu (+sitruunankuorta). Revi joukkoon reilusti tuoretta basilikaa ja mausta suolalla + pippurilla. Sekoita soossi keitetyn pastan/spagetin kanssa ja raasta annoksen päälle reilusti parmesaania. Nauti.
Ensimmäisen kuvan sinivalkoinen Ulla on osa Arabian 140v. juhlavuoden lautassarjaa ja saatu lahjaksi blogin kautta. Kultareunainen ruusulautanen puolestaan vanhaa Arabiaa mummolasta.
7 comments
Moi,
salsandeeros vaikuttaa vastustamattomalta, kuten kesäkurpitsapastakin. Mielelläni tekaisisin salsan, joten lisäisitkö ohjeen tänne – vielen danke 🙂
Moi! Kaverin ohje meni näin yksinkertaisesti 🙂 Ainekset pienennetään ja sekoitetaan, annetaan tekeytyä hetki (näin mä ainakin tein, mutta ilman thaibasilikaa. Laitoin vain tavallista.)
Miälenvikaista salsandeerosta:
mansikoita, habaneroa, balsamicoa, vaahterasiirappia, thai- & tavallista basilikaa, korianteria ja rosepippuria. Tarjoillaan grillatun halloumijuuston kera.
Tätä on testattava 😉
Suosittelen, ihanaa kesäruokaa!
No nyt vaikuttaa hyvältä! En oo vielä kerennyt sitä retiisisalaattiakaan uusimaan, mutta onneksi siitä on rustattu resepti ylös.
Kannattaa tehdä, kun nyt on kesäkurpitsasato parhaimmillaan! Mä oon tehnyt sitä retiisisalaattia jo 2 kertaa ja hyvää on!
[…] mielestäni kerrassaan herkullisen pastan reseptin Facebook-kavereille, ja se päätyi myös Tiinan Pics, dots & stripes -blogiin . Minttu luonnehti ruokaa osuvasti: se on samalla sekä syntisen kermainen että raikas kuin […]