Jyväinen näkkäri
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl siemeniä (kurpitsan-, auringinkukan-, sesaminsiemeniä)
2,5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl ruususuolaa
Sekoita kaikki ainekset hyvin kulhossa ja anna massan turvota parisen tuntia. Levitä seos sitten leivinpaperin päälle uunipellille ihan ohueksi kerrokseksi. Paista 150 asteisessa uunissa, keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta hieman ruskettuu. Anna jähtyä ja murra sopivia palasia.
Annoin näkkärin olla ilmavasti korissa, jossa se muuttui entistä rapsakammaksi. On muuten hyvää voin ja rosmariinin kanssa!
4 comments
Ei voi olla totta! Tämä siemennäkkäri on nyt just joku “juttu”, tuntuu, että tulee nyt joka paikassa vastaan 🙂 Postasin itsekin juuri tänään samasta aiheesta.
Leivoin äitienpäiväviemisiksi gluteenitonta siemennäkkäriä, joka osoittautui myös tosi hyväksi herkuksi. Äitini oli bongannut muutama päivä sen jälkeen saman ohjeen paikallislehdessä ja oli itsekin välittänyt reseptiä eteenpäin. Mutta oli kyllä jakamisen arvoinen herkku.
Täytyypä pistää testiin myös tuo sinun reseptisi. Täältä voit käydä tsekkaamassa toisenlaisen vaihtoehdon:
http://lauranteehetki.blogspot.fi/2014/05/nakkileipa-siemenista.html
Täytyykin hei kokeilla tätä sun reseptiä! Meillä maissijauhoista tehty siemennäkkäri menee kuumille kiville, ja on niin paljon parempaa esim. Brie-juuston alla kuin kaupan kräkkerit. Pieni vaiva, iso maku 🙂
Kivan simppeli resepti. Ruisjauhon voi varmaan korvata esim. tattari- tai riisijauholla, olettaisin. Täytyy kyllä kokeilla!
Tämä taitaa kuulua sarjaan helpot ja hyvät, kiitos reseptistä! Ehkä kokeilen laittaa rosmaarinin jo näkkäritaikinaan 🙂