Tehtiin illanistujaisiin pitkästä aikaa ihana focaccia -leipänen, joka sai päällensä kesäkurpitsaa, rosmariinia ja oliiveja. Tämä italialainen leipä on parasta tuoreeltaan, mutta myös seuraavana päivänä paahdettuna. Tuore rosmariini on kyllä niin täydellinen mauste leivälle. Ja se tuoksu! Pieni apulaiseni pisarapöksyineen on myös innostunut leipomishommista.
Ihana focaccia (pellillinen)
7,5 dl lämmintä vettä
1,5 pss kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
2 rkl suolaa
ruokalusikallinen sokeria tai hunajaa
kuivattua oreganoa
noin 15 dl vehnäjauhoja (korvasin n. 2 dl täysjyvävehnäjauholla)
1,5 dl oliiviöljyä
päälle: kesäkurpitsakiekkoja, muutama oliivi, tuoretta rosmariinia, sormisuolaa ja oliiviöljyä
Lisää lämpimään veteen (tuorehiiva), suola, sokeri/hunaja, oregano ja noin puolet jauhoista. Jos käytät kuivahiivaa, lisää hiiva jauhoihin. Sekoita hyvin ja lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Taikina saa olla löysähköä. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen oliiviöljy.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele reunoja myöten ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Painele päälle kesäkurpitsakiekkoja, oliivit ja tuore rosmariinia. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinnassa on hieman väriä. Lorauta valmiin focaccian päälle vielä hieman oliiviöljyä.
—
pojan pisarahousut Bobo Choses Blue Rain Trackpants / Lilla Company . Marimekko -raitapaita kirpparilta // boys trousers by Bobo Choses / Lilla Company. Shirt secondhand Marimekko.
2 comments
Uunissa on! Kiitos ohjeesta. 🙂
Jes, toivottavasti tuli hyvää!